Om Ingvar Loco Nordin

Ingvar Loco NordinIngvar Loco Nordin driver sajten Sonoloco Record Reviews, där han på engelska publicerar texter om framför allt nutida konstmusik. Det rör sig sällan om regelrätta recensioner, utan snarare om essäer eller andra mer skönlitterära texter om musik, som dock förstås tar avstamp i specifika musikstycken, men som sedan infogar musiken i ett vidare konstnärligt/mänskligt synsätt.

Sonoloco Record Reviews har kommit att koncentreras på modern konstmusik enbart för att det är sådan musik som influtit från omgivningen, men Ingvar Loco Nordin ägnar sig i själva verket åt musik från alla tider och platser.

Han har frilansat på SR P2 med serier om elektronisk musik, arabisk musik och enskilda program om t.ex. Terry Riley och Gilius van Bergeijk, för att nämna några. Djupa och omfattande samarbeten har genomförts med t.ex. Karlheinz Stockhausen, Terry Riley och Folke Rabe.

Ingvar Loco Nordin är medlem i Fylkingen och The Great Learning Orchestra. Han ägnar sig själv mest åt att komponera textljudverk och elektronisk musik, ofta baserad på den mänskliga rösten. Nordin är i viss mån verksam som författare och framför allt poet, samt som musikskribent i t.ex. Sonic Arts Journal i Storbritannien. Han är också musik- och naturfotograf. Han livnär sig civilt som brottsutredare på kriminalpolisen i Södermanland.

Ett svar

28 08 2007
Rune

Lagom är värst!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: